Friday, 25 May 2012

ladies night mgubah segalanya:>

alhamdulillah..ladies night atau lailatul muslimah banyak mgajar anys erti seserang wanita yang sebenar...
anys share siket ye..

wanita  ialah seseorang makhluk yg sgt cantik...indah ciptaannya...mahal harganya...masa malam ladies
tu,,ada lha cerita ni,,maybe x dapat nak cerita sebijik-sebijik macam kisah asal tue...

pemuda1:kenapa lelaki tak boleh bersalam dengan seseorang wanita yang bukan muhrimnya?
pemuda2:bolehkah anda bersalaman dengan ratu elizabeth?
pemuda1:tentu sekali tidak...
pemuda2:begitulah wanita..hanya orang tertentu sahaja yang dapat bersalaman dengannya..

kesimpulannya,wanita tidak boleh disentuh dengan orang yang bukan muhrimnya...
mahal sungguh harga seseorang wanita itu...

pemuda1:dan kenapa pula wanita perlu menutup aurat?
pemuda2 mengeluarkan 2 biji gula2.1 daripada gula2 itu dibuka plastiknya manakala satu lagi masih cantik dibungkus.kemudian dia mencampakkan kedua-dua biji gula2 itu ke lantai...
pemuda2:kalau diberi pilihan,awak akan memilih gula2 yang mana?
pemuda1:tentulah gula2 yang masih berbungkus itu....

lelaki akan memilih wanita yang solehah sebagai isterinya kelak...bertudung itu tak wajib,,tetapi menutup aurat itu wajib...

cinta yang kekal hanyalah cinta kepada allah...
turn to allah before you will return to allah:)

No comments:

Post a Comment