Tuesday, 29 May 2012

annys de' meow

ambuii.. !sakan abis yer cuti kali ni...baru first time aku rase enjoy gile ar mase cuti..Wish next holiday x de hw bnyakII...aku tak adeapeII yg seronok untuk di-share-ing kan..aku cume baru rase syg kat MRSM aku tue...
rase ghenduuu yg tramat tebal...nak pgg buku balik bule ta?

WahWah..jadikk pmimpin bkn senang kann??mase aku demam,,kak ezzah tolong jagakan..baikII...
untunglah~tenkiu Kaq Ezzah...sayang akak...ape ponn de' best SPM nanti..

rangkap baru lagi...aq kek0s0ngn idea nak kata apa..aq dha sbulan lbh baca novel 143 tue.tapi baru m/s 204..
lma kann aku baca...pegh~aku kalau baca kena feel..ptuihh...feel taik kucing lha...xD
novel ni best tapi citer dye sedih...
ape ponn,,aq x sabar nak tggu esokk...
knp?ntah..aku sndri ponn tak tau...kbaii-..-

Friday, 25 May 2012

ladies night mgubah segalanya:>

alhamdulillah..ladies night atau lailatul muslimah banyak mgajar anys erti seserang wanita yang sebenar...
anys share siket ye..

wanita  ialah seseorang makhluk yg sgt cantik...indah ciptaannya...mahal harganya...masa malam ladies
tu,,ada lha cerita ni,,maybe x dapat nak cerita sebijik-sebijik macam kisah asal tue...

pemuda1:kenapa lelaki tak boleh bersalam dengan seseorang wanita yang bukan muhrimnya?
pemuda2:bolehkah anda bersalaman dengan ratu elizabeth?
pemuda1:tentu sekali tidak...
pemuda2:begitulah wanita..hanya orang tertentu sahaja yang dapat bersalaman dengannya..

kesimpulannya,wanita tidak boleh disentuh dengan orang yang bukan muhrimnya...
mahal sungguh harga seseorang wanita itu...

pemuda1:dan kenapa pula wanita perlu menutup aurat?
pemuda2 mengeluarkan 2 biji gula2.1 daripada gula2 itu dibuka plastiknya manakala satu lagi masih cantik dibungkus.kemudian dia mencampakkan kedua-dua biji gula2 itu ke lantai...
pemuda2:kalau diberi pilihan,awak akan memilih gula2 yang mana?
pemuda1:tentulah gula2 yang masih berbungkus itu....

lelaki akan memilih wanita yang solehah sebagai isterinya kelak...bertudung itu tak wajib,,tetapi menutup aurat itu wajib...

cinta yang kekal hanyalah cinta kepada allah...
turn to allah before you will return to allah:)

Thursday, 15 March 2012

facebook like button:)

eyt . . hai:)
nak share caner anys buat facebook like button macam kat bawah tue.. korang jeles tak? -.- no effect oklah..follow jerk step kat bawah nee:)


1)dashboard => design => edit html =>tickkan kat kotak expand widgets templates
2)tekan F3 pastu cari kod kat bawah niee..~

data:post.body 


3)dha jumpa lum?kalau dha,,korang copy kod kat bawah ni plak n then paste bawah kod tadi...


<iframe allowTransparency='true' expr:src='"http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=" + data:post.url + "&amp;layout=standard&amp;show-faces=true&amp;width=530&amp;height=60&amp;action=like&amp;colorscheme=light"' frameborder='0' scrolling='no' style='border:none; overflow:hidden; width:530px; height:60px'/>


done^^Y
k0rang bole ikut tut0rial len plak~

Wednesday, 14 March 2012

spagethi bolognese

 spaghetthi?
betul ke aku eja..?macam salah...errgh~lantak lha~
korang kena ada semangat yang kental untuk buat benda alah nee(merepek)
yg penting hati brsih~
xD






bahan:

a)spageti(kalau tadekk duit,guna maggi)
b)prego
c)bawang putih,bawang kecik,bawang merah
d)air secawan biasa
e)sosej AKA hotdog
f)jagung dan carrot
g)daging yg dicincang halus
h)garam secubit
way to cook^^Y

1) tumis dulu,,sgala jenis bawang tue...
2)masukkan prego..kalau nak cairkan kuah nye tambah air...
3)pastu tambah garam secukup raca~
4)masukkan jagung,sosej,daging dan apa2 bagai bahan yg lain...

jeng...jeng..jeng...
akernya siap jugakk...
dha tu apa agy...post laju kat rumah anys~
kbaii!

2 sheffield saya~

 

saya ada classmate,,
    classmate saya comel,,
     kalau tidakk comel,,
     BUKAN classmate saya<3

chillls 4 me...
hye,,anys nak share pasal dak2 2 sheffield kelas anys yg "comel2" "hensem2" belaka..
kitorang sekelas start masa form 1 agy,,so if tak rapat,,ta tau nak kata apa..kat kelas,,anys duduk depan skali,,
tu ponn ngantukk jugak~apa nak jadik..
nak share my classmate<3

                                                                 


hafidzi : mamat nie,,tgok jerk blur(siketlha)..tapi dye responsible...kitorang panggil dye maggie..
            kenapa??sebab rambut dye cantekk lha~~(kononnye)okok..cukup dulu
najwa: minah ni lak,,kitorang panggil pocoyo..sebab muke dya macam kartun..(mengarut)takdeklah..
           actually,aku ponn tak tau kenapa..perasan comel lha tu...lantak lha...dye ni baik...(kononnye)
           nak duit?mintak jerk kat budak ni:)


okok:)jujor,,2 ekor ni jek yg aku sanggup cer citer  yew . .!
senyum dulu baru aku sambung !


 yg baju merah tu zehan...
yg baju purple tu ieqqa~
ni hobby kitorang expecially
time P n P..tu masa extra untuk
tidur..jgn sia2 kan..

jyeahhh!!adek bradik...
nak join tak?



     dgn banggenye dorang tujukkan lukisan yg x brp cantekk tue.. 

 
uwekkk..tak heran ponn!!
 
tengoklah saya yg comel tue..:p
 
ecehceh.....macam kerbau 2 sejoli..
(eh2..sala taip lah)

 
beriya gile muke aiez...
yo..yo..orh jerkk.ingt cantikk sangat
lukisan die tue..

 
yg buat peace tu,,su...trasurer aku..
time aku nak bayar,,dye buat muke 2 sen dye 
and cakap..."anys,,aku tak ada duit baki...
nanti lah"
aku ponn buat muke patrick yg nak kena sepak 
laju2..

 
ex-president...
jimmie~
 
ibu...mdm fatimah...<3


 
suke sangat...muke akmal cute 
gile..macam encik crab kat
citer spongebob..

 
jyeahhh !budak lelaki 2 sheffield 2012...

 
time nie,,sume cakap anys comel...betul.....


apa ponn,,sayang korang~!!
thanks 4 reading !




Wednesday, 21 December 2011

jus epal susu

sedap,sedap,sedap..~



bahan-bahannye:

1. 1 biji buah epal
2. 1 camca besar gula
3. 1/4 cawan susu pekat manis
4. sedikit air dan ais

cara-caranye:-

1. kupas buah epal.buang kulit dan bijinya.potong kecil agar mudah dikisar. 
2. masukkan epal dan masukkan semua bahan-bahan tadi ke dalam blender.dan blend lha sampai hancur. 
3. tuang ke dalam kelas.(kalau korang x nak manis,,x perlu tambahkan gula bebanyak)

~Selamat Mencuba~



Watermelon Lime Freeze

nyumm2..lazat..
cubelha buat yewk..

bahan2 nye:-

1. 1-2 cawan isi yang disejukkan atau dibekukan..
2. 100ml jus limau/calamansi..
3. 2 sudu besar gula..
4. 1 cawan ketul ais

Cara-caranyer :-

1. letakkan semua bahan2 diatas di dalam blender dan blend..
2. tuang ke dalam gelas dan siap dihidang..
3. kalau nak hias boleh lha hias ikot suka hati korang~

~Selamat Mencuba~